mari tonton wayang : pisau cukur

Posted: November 25, 2009 in mari tonton wayang
Tags: , , , , , ,

Malam minggu aku macam biasa singgah tengok  wayang. Tunang aku bersungguh-sungguh mau menonton ‘Pisau Cukur’, filem Bernard Chauly yang ditulis oleh Rafidah Abdullah. Aku bukan ape…agak keberatan nak menonton filem genra komedi cinta nih. Lagipon aku rasa macam tak best je cerita dia…he3~

Komen aku setelah 1 jam 40 minit menonton…aku patut tarik balik kenyataan aku sebelum menonton tadi. He3~ nyesal beb.Patutla orang kate don’t judge a book by it’s cover…filem nih aku bagi 4 per 5 bintang…kenapa?

panas....Lakonan si Fazura dan Maya Karin memang menjadi. Memang si Pisau Cukur Shicks la depa nih. Pantang nampak Dato’-Dato’ dan orang kaya-kaya…sumer sebat..tang depa introduce si jutawan-jutawan kat dalam kapal tu yang best tuh…”panas….”

Keserasian pasangan fazura, Aaron Aziz dan hero tua Eizlan Yusof juga best. Satu lagi watak yang mungkin korang perlu perhatikan ialah watak faqir lakonan Shahredza Minhat. Bagi aku  dia ‘penyelamat’ si Bella.

Nantikan dialog-dialog sepontan si fazura dan maya yang tak boleh belah…”oh my Gucci/prada/jimmy choo”…adoiyai…material lipstick sungguh!!

Aku tak mahu cerita panjang pasal dia sebab korang perlu tonton cerita nih sementara ade sekarang…sokonglah industry filem tempatan!!!!!

Comments
  1. nard.aziz says:

    pon x tgk lgi..
    jeles btol..

  2. pae_hajime says:

    sesuwai sgt citer nie ngn ‘budak materiallipstick’ kan…tp fazura wlaupun gedix, genius dlam bab investigation..tu yg buat citer ni xbosan..”oo..my paris hilton”..dis brand xder pun dlam citer tuh,agaknyer low standard kot…

  3. pae_hajime says:

    selamer nie cik pae lum ader ciri2 tuh lgi ker?huhu..nk kene maximumkan ‘molecul2’ beauty wif brain nie..ker en.sawit nk suh i copyright jer fiil nyer c gadis2 “Pisau Cukur” tuh?
    jgn terkzut en.sawit yer if soping ngn en.sawit tetiber cik pae berdialog, “belikan i kasut Jimmy Choo, i teringin lah..plz”(ayat gedixxx)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s