setapak lagi melangkah

Posted: January 29, 2010 in Personal
Tags: , , , , ,

Mungkin telah terlambat, tapi disebabkan ini entri pertama 2010,aku rasa oklah kot nak ucap Selamat tahun baru 2010 Masihi dan 1431 Hijriah. Tahun baru yang berbeza 15 hari aje.

Pembuka 2010, aku berkesempatan melihat gerhana di Masjid Negara. Alhamdulillah, itulah juga kali aku memunaikan solat sunat gerhana. Gerun pada mulanya mendengar Imam menerangkan rukun dan tatacara solat gerhana nih, mane taknyer soaltnyer ade 2 rakaat, tapi ade 4 kali rukuk. Rakakat pertama dibaca surah Al-Bakarah dan Ali Imran, rakaat kedua surah Al-Nisa’ dan Al-Maidah…..amacam? ade bran?he3~

gerhana bulan separa di awal 2010

gerhana bulan separa di awal 2010

Tapi bak kate imam tuh, umat zaman kite nih imannyer sedikit lemah, so dia pon buat yang paling rendah..aku lupa da macam mane, tapi bacaan imam tuh yang best menyebabkan aku rasa solat tuh sekejap je… =)

Awal 2010 banyak perkara jadi kat aku. Luaran dan dalaman. Kerja aku di KL sudah habis dan aku kini kembali ke Pasir Gudang bersama Team yang makin berkembang. Makin ramai muka baru di sini. Alhamdulillah, muka orang-orang tempatan, bukan lagi muka-muka import. Sekurang kurangnya projek aku nih da mengurangkan jumlah pengangur yang berjumlah 300,000 tuh. Alhamdulillah sekali lagi kerana aku bukan salah satu dari golongan 300K tuh. Ape-ape pon….Go Malaysia, mari kita buktikan kita mampu buat projek besar ditunjangi oleh orang-orang tempatan!!!! Yehaa…

2010 juga menguji emosi aku. Dalam gembira aku terima berita paling sedih buat aku. Itulah ada pepatah, Kita hanya mampu merancang, Allah jua yang mementukan.

Semoga aku dapat menghadapi 2010 dengan senyuman, bak kate Dewa 19 (hadapi dengan senyuman)

Comments
  1. nard.aziz says:

    huu.. tahun 2010 permulaan yg sgt menguji aku dr segi emosi..

    • sawitsan says:

      aku pon….so,pakai la topeng muka tebal2.. =)

      • nard.aziz says:

        topeng muka?.. ape kaitan nye ngn emosi?

      • sawitsan says:

        haa…topeng la.biarla kita je tahu isi hati kita.perasaan sebenar kita.kita tak nak orang laen tau kita susuah hati..so pakai la ‘topeng gembira and ceria’ kat muka kita…ok?…barula orang laen ceria sama..kita aje berduka sudah la… =) ok tak idea?

        sebab..nanti kalu kite duduk ngan orang sedeh2 jugak..tambah sedeh la kita..baik kita join group2 yang ceria..so tak la sedeh sangat rasa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s