5 perkara wajib buat di hari Ahad

Posted: March 18, 2010 in Personal
Tags: , , , , , ,

kesedapan tidak terhingga

kesedapan tidak terhingga

Apa kata ahad ini anda mengamalkan perkara-perkara di bahah..mesti masyuk!!!!!

  1. Bangun tido setelah matahari melewati atap rumah korang. Kalau bangun awal, tarik balik selimut tuh buat-buat pejam mata.
  2. Lunch pukul 3~4 petang..lagi lewat lagi masyuk. Dera sikit perut korang tuh untuk bermalas-malas di hujung minggu. Bak kata orang, Nak kan sesuatu, kene korbankan sesuatu. So nak malas-malas kene makan lambat? Setuju?
  3. Pas makan ronda-ronda usha awek. Hahahahaha….santapan mata lak. Tadi perut da makan, kasi la mata lak makan. Baru segar sikit mata tuh setelah tertutup selama lebih dari 12 jam.
  4. Sekarang mesti da petang. So kalu nak berpeluh pergila bersukan. Pilihan terbaik ialah jogging. Sambil-sambil menghirup udara segar, boleh juga menambah kekenyangan mata dengan juadah si awek-awek yang berjogging sama. Biasela perempuan. Nak kurus kan. Depa gi jogging.
  5. Malam hari layan movie/DVD di tv saja kerana esok da nak kerja. Kalau rasa nak tido di tempat kerja esok, booking la tiket wayang online. Nanti sampai di panggung takde la beratur panjang tapi akhirnye dapat tiket depan sekali….jawabnyer bukan saja esok gi kerja bawak bantal. Tapi bawak minyak urut sekali, sakit leher melangut tengok wayang.

Amacam? Best tak kehidupan di hari ahad. Kalu rasa nak membazirkan hari ahad korang dengan tido pon boleh jugak. Ko repeat no 1 tuh lepas ko buat no 2….he3~ tapi pesanan aku satu aje. Jangan lupa solat…..

Selamat menjalani hari ahad yang malas……

Comments
  1. awang says:

    setujuuuuuuuuuuu!!!!!!

    mesti hang rindu ketiadaan aku tuk menemani ko tidur sampai petang….
    kenangan sangat duduk PG
    wakakakakakka

    • sawitsan says:

      he3~ sekarang TV aje menemani aku..hahahaha wafi pon da jadi weekend husband kan..malas la nak kacau….=p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s